Головна » 2018 » Жовтень » 26 » Семінар-практикум "Міцні партнерські відносини щодо розвитку особистості дитини"!
17:45
Семінар-практикум "Міцні партнерські відносини щодо розвитку особистості дитини"!

     26 жовтня 2018 року на базі Печенізького центру дитячої та юнацької творчості Печенізької районної ради Харківської області відбувся семінар-практикум "Міцні партнерські відносини щодо розвитку особистості дитини".

Захід складався з трьох блоків:

  • Теоретичний;
  • Брейк-кава;
  • Практичний.

Завдання семінару:

  • інтеграція зусиль закладів дошкільної освіти смт Печеніги, служби у справах дітей Печенізької РДА, Печенізького ЦДЮТ та КЗ "Печенізький ліцей ім. Г. Семирадського" в діяльності щодо розвитку особистості дитини;
  • підвищення психолого-педагогічної роботи серед освітян Печеніжчини щодо знань, вмінь і навичок виховної взаємодії з дітьми;
  • працювати  у тісній співпраці всім закладам освіти та службі у справах дітей Печенізької РДА.

      Захід розпочався музичним вітанням від вихованки гуртка "Школа лідера" Кучеренко Дарії (кер. гуртка Кохан О.М.).

       Радо зустріла учасників семінару-практикуму методист центру Куц Валентина Миколаївна, яка ознайомила з програмою заходу, представила освітній процес ЗПО, продемонструвала відеоролик про проведену роботу протягом року. 

     Валентина Миколаївна розпочала теоретичний блок, запросивши до виступу Олесю Михайлівну Кохан з доповіддю на тему "Роль партнерських відносин між школою, дошкіллям, позашкіллям та фахівцями соціальної служби".

    Олеся Михайлівна зауважила: "Сучасний ЗПО - це, передусім, відкрита соціально-педагогічна система, спрямована на виховання дитини, як суб'єкта власного життя й успіху на оволодіння ключовими компетенціями. Але ЗПО не зможе досягти цього статусу, та втримати його, якщо не урізноманітнить форми взаємодії з ЗО району. Співпраця зі школами та садочками має здійснюватись на принципах соціального партнерства. Ми хочемо запропонувати, щоб школи і дошкілля підключились до такої важливої спільної роботи."

  Директор разом з педагогічним колективом центру визначила перспективи розвитку партнерства, політику модернізіції та  функції сучасного інтеграційного процесу. За таких умов партнерські відносини дошкільної, загальної та позашкільної освіти будуть відігравати роль ефективного механізму підвищення якості освіти.

    Вихователь-методист ДНЗ № 1 смт Печеніги Сазонова Лариса Миколаївна виступила на тему "Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку", де представила загалу творчий освітній простір малят, різні техніки та техології їх розвитку.

    Заступник з виховної роботи КЗ "Печенізький ліцей ім. Г. Семирадського" Рибас Ілона Олександрівна ознайомила учасників семінару про партнерські відносини, як важливий аспект розвитку творчої особистості дитини. Також ознайомила присутніх із  перспективним планом роботи  з учнівською молоддю Печеніжчини у позаурочний час.

    Активним учасником та експертом семінару-практикуму була начальник служби у справах дітей Печенізької РДА Лілія Андріївна Мозгова, яка зосередила увагу освітян на проблему щодо залучення дітей сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються у сім'ях, що перебувають в складних життєвих обставинах та дітей з девіантною поведінкою до гурткової роботи. Вона розтавила акценти з даного питання - в центрі уваги завжди  повинна знаходитися дитина, а для цього потрібні міцні партнерські відносини між батьками, дітьми та педагогами, щодо дозвілля дітей. Тоді і результат буде належного розвитку і формування зростаючої особистості.

    До заходу долучився  соціальний педагог КЗ "Печенізький ліцей ім. Г. Семирадського" Буряк Інна Юріївна з питанням "Розвиток та соціалізація особистості в сучасному суспільстві".

     Практичний психолог КЗ "Печенізький ліцей ім. Г. Семирадського" Рогуля Ірина Вікторівна виступила з доповіддю та практичними напряцюваннями на тему "Методи діагностування обдарованих дітей". 

   Ірина Вікторівна поділившись досвідом роботи щодо формування банку даних на обдарованих дітей і передала свої напрацювання аудиторії для впровадження їх в освітній процес ЗО.

      Завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти Печенізької РДА Зеленська Олена Володимирівна, підсумувала роботу  семінару-практикуму та зазначила що центр дятчої та юнацької творчості підняв важливе питання співзвучне з сьогоденням. А також зазаначила про важливість ролі міцних партнерських відносин у співпраці між ЗО району. Олена Володимирівна закцентувала: "Метою політики модернізації інтеграційної діяльності ЗПО зі школою і дитячими садочками є створення умов для активного включення дітей і молоді в соціально-економічне, політичне, науково-технічне, культурне життя суспільства".

     Під час брейк-кави учасники семінару ділилися враженнями, ділилися думками та відпочивали.

       Практичний блок складався з  майстер-класів, які провели керівники гуртків ЦДЮТ. Заздалегіть всіх було поділено на дві групи. Одна група відвідала майстер-клас в техніці "пуантилізм", керівник гуртка Должикова Анна Вячеславівна, а друга група - майстер-клас "Четверта компетентність педагога НУШ", керівник гуртка ЦДЮТ Кучеренко Тетяна Петрівна. Всі присутні мали змогу власноруч виготовити виріб та намалювати картину. Кожен гість отримав у падурунок свій виріб. 

    І на закінчення семінару всі присутні були запрошені керівником гуртків науково-технічної творчості центру Корнейком Миколою Васильовичем, у Печенізький РБК на виставку сучасного образотворчого та фотомистецтва наших земляків: Анатолія Суркова, Ірини Теперик, Любові Строкан, та його власні роботи  .

    Спільне фото, яке зроблене на згадку, залишить перший слід в МІЦНИХ ПАРТНЕРСЬКИХ ВІДНОСИНАХ МІЖ ДИТЯЧИМИ САДОЧКАМИ, ШКОЛОЮ ТА ПОЗАШКІЛЛЯМ!

Переглядів: 506 | Додав: pech_cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar