Головна » 2017 » Січень » 11 » Театралізоване дійство - Вертеп "Христос родився! Славімо його!"
17:13
Театралізоване дійство - Вертеп "Христос родився! Славімо його!"

Нова радість стала, яка не бувала: 
Зірка Різдва і надії ясно засіяла. 
Під скатертю сіно і сніп на покуті... 
Мати щедрими руками кладе на стіл кутю... 
Мед, мак і пшениця — ці різдвяні страви— 
Знову до нас завітали спогадом ласкавим.

      Свято Різдва належить до великих християнських свят. Цього дня сталася велика для всього християнського світу подія — народження Ісуса Христа у Вифлеємі. 

      На Україні з давних давен люди виставляли на Різдво вертепну драму — це був загальновідомий поширений звичай, що продовжується по теперішній час. Грали його на Святки від Різдва до Водохреща по всьому християнському світу. Вертеп грали для себе і сусідів,  повторюючи колядували і надихали актори всіх присутніх.

  Вихованці гуртків "Вокально-естрадної пісні" (керівник Солоха М.М.), театрального гуртка "Околиця" (керівник Тимошенко Ю.В.) та "Основи учнівського самоврядування" (кервник Кохан О.М.)   підготували театралізоване дійство - Вертеп «Христос родився! Славімо його!», який представляли  Печенізькій громаді. Тож, маленькі колядники щиро виспівували свої вірші-молитви, прославляючи Господа і бажаючи усім любові, гармонії та усіх життєвих благ. Так, першими до української сім`ї зівітали   колядники та пастухи для колядування, яких Ангел сповістив про народження Ісуса Христа. Потім в оселю ввірвався цар Ірод з воїном, який був незадоволений тим, що відбувається. За ними – три царі зі Сходу, які дізналися про диво з появи на небі незвичайної зірки, названої Віфліємською. Ірода охоплює жорстокість та за це його карає Смерть та  Чорт, які пришли із самих глибин пекла. Завершилася вистава традиційними колядками і звертанням до присутніх – «Христос народився! Славімо його!».

       5 січня 2017 року на базі Печенізького ЦДЮТ о 10:00  вихованці представили своє театралізоване дійство  для дітей Печенізької громади, які проживають у селах Приморське, Кицівка та П`ятницьке. 

        Об 11:00 для вихованців Печенізького ДНЗ №1 та Печенізького ДНЗ №2

    Маленькі артисти і залучена учнівська молодь в заходах отримали солодкі подарунки від депутатського корпусу та  голови Печенізької селищної ради (Мариненко Ю.І.).

 

 

       О 13:00 свято було проведено на базі Печенізької ЦРЛ в стаціонарному відділені для працівників лікарні, їх дітей та всіх бажаючих.

   Переглянувши виставу, слова подяки висловив завідуючий стаціонарного відділення Пеценізької ЦРЛ, депутат Печенізької районної ради – Хім`як Василь Федорович, який в знак подяки приготував подарунки та солодкий стіл.

    6 січня 2017 року на базі Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г. Семирадського о 10:00 відбувалося святкова різдвяна кутя «Свята ніч» - Вертеп для дітей пільгової категорії учнів молодшого шкільного віку.

   7 січня 2017 року гуртківці представили свій виступ дійства у Свято-Преображенському храмі, для прихожан. Настоятель храму – Протеєрей Іоанн учасникам Вертепу вручив подарунки, які залишаться в дитячих серцях в згадці назавжди.

   Виступ учнівської молоді не залишив байдужим нікого, в це  свято – Різдво Христове. Печенізька громада спостерігала за театралізованим дійством, яке створило духовне задоволення, позитивні емоції і розуміння того, що Різдво – це справжня казка, в яку вірять дорослі та малі.

 

Переглядів: 534 | Додав: pech_cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar