Головна » 2017 » Грудень » 6 » Зустріч лідерів шкільних парламентів з головою Печенізької районної ради Ларисою Володимирівною Яровою!
14:34
Зустріч лідерів шкільних парламентів з головою Печенізької районної ради Ларисою Володимирівною Яровою!

    В рамках організації та проведення в Печенізькому районі Всеукраїнського тижня права, а також напередодні відзначення Дня місцевого самоврядування в Україні за ініціативою Лариси Ярової – голови районної ради, відбулася цікава зустріч за «круглим столом» колективу районної ради з лідерами учнівського самоврядування загальноосвітніх шкіл Печенізького району.

 

    Тема «круглого столу» - «Місцеве самоврядування в Україні. Організація роботи місцевого самоврядування в Печенізькому районі. Діяльність Печенізької районної ради». Під час спілкування за чашкою чаю голова районної ради ознайомила старшокласників з основами місцевого самоврядування в Україні, принципами діяльності районних, селищної та сільських рад району.

 

    Учні дізналися про конкретну роботу депутатського корпусу районної ради, діяльність постійних комісій ради, про те, як проводяться пленарні засідання сесій, які питання вирішуються депутатським корпусом. Для старшокласників було підготовлено спеціальну презентацію за вказаною темою з ілюстраціями та фото. Працівники районної ради на конкретних прикладах продемонстрували старшокласникам, які функціональні обов’язки покладені на структурні підрозділи районної ради, розповіли про інформативність та відкритість у роботі райради, запросивши шкільних парламентарів до активного діалогу й обговорення питань життєдіяльності Печенізького району, в тому числі, через інтернет-ресурси районної ради. За чашкою чаю та цукерками гості також поспілкувалися із першим заступником голови районної державної адміністрації Михайлом Никитченком, який ознайомив молодь з функціями та завданнями районної державної адміністрації.

 

   В процесі спілкування керівники району та старшокласники обмінялись взаємними побажаннями щодо шкільного життя та окремих сфер життєдіяльності району. Наприкінці зустрічі кожен її учасник мав змогу заповнити анкету. Як з’ясувалося, більшість питань, що хвилюють лідерів шкільних парламентів, стосуються необхідності покращення роботи медичної галузі в країні, і тільки потім старшокласники назвали важливість вирішення таких питань, як дозвілля молоді, розвиток спорту, культури та інші.

 

    Лариса Ярова запросила молодіжних лідерів продовжити спілкування в подальшому та завітати на одну із найближчих сесій Печенізької районної ради, а також вивчити роботу не лише депутатського корпусу районної ради, а й селищної та сільських рад району.

  

 

 

 

Переглядів: 391 | Додав: pech_cdut | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar