Головна » 2017 » Березень » 27 » Говоримо англійською!!!
12:03
Говоримо англійською!!!

Як повідомлялося раніше, з вересня 2016 року за ініціативи відділу освіти та адміністрації Печенізького центру дитячої та юнацької творчості вперше в Печенізькому районі  у двох дитячих садочках  було започатковано вивчення англійської мови. Для цього відповідно до річного плану роботи позашкільного навчального закладу (ЦДЮТ) на 2016/2017 н.р.  відкрито гуманітарний напрям в якому функціонує два гуртки «Говоримо англійською». Заняття проводяться двічі на тиждень з тривалістю 30 хвилин. Вважаємо, багатьом батькам, бабусям, дідусям цікаво, як проходять заняття з англійської мови і чого досягли малюки за цей час.

     Щоб розповісти про це, ми завітали на заняття англійської мови спершу в Печенізький ДНЗ (ясла-садок) №1, а потім Печенізький ДНЗ (дитячий садок) №2. Вчить дітей іноземної мови талановитий творчий керівник гуртка Дарина Бєляєва. Незважаючи на свою юність, Дарина Іванівна вже має досвід роботи у школі та у літніх мовних таборах. Хоча  дітлахи вивчають мову нещодавно, у них вже досить великий словниковий запас. Наприклад, діти опанували такі теми: «Сім’я», «Овочі», «Фрукти», «Кольори», «Тварини», «Цифри до 10», «Іграшки»; розуміють та виконують прості команди, наприклад, «Сісти», «Встати», «Плеснути в долоні» тощо.

   Дарина вчить не лише за програмою, а й дбає про всебічний розвиток малят. Тому вона застосовує різноманітні ігрові та інтерактивні методи навчання. Малюки - це особливий народ. Саме тому, англійська мова для дошкільнят - це гра. Тільки через таку форму можна досягти результатів і сформувати у дитини позитивне ставлення до іноземної мови. В цілому занаття гуртка "Говоримо англійською" у Дарини Іванівни нагадує організовану ігрову діяльність. Завдяки цьому діти вчать мову легко і зберігають увагу. Малята на гуртку співають, танцюють, беруть участь у фізкульт-хвилинках. В навчально-виховному  процесі використовується різноманітна наочність: малюнки, ляльки, м’ячі. Комп’ютерне обладнання забезпечує музичне супроводження та показ відео з елементами мультиплікації. Керівник гуртка активно використовує рухову, слухову та зорову пам'ять дітей. Завдяки творчому підходу педагога щоразу малеча з нетерпінням чекає наступного заняття.

Вивчення англійської мови знайшло велику зацікавленість та підтримку з боку батьків. Тому, особливо у Печенізькому ДНЗ №1, бажаючих вивчати англійську мову більше, ніж кількість місць у групі. Тож в подальшому планується відкриття іще однієї групи та придбання інтерактивних засобів для вивчення англійської мови.

Переглядів: 485 | Додав: pech_cdut | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
avatar