Головна » 2017 » Лютий » 27 » Районна Масляна
11:06
Районна Масляна

     25 лютого 2017 року на головній площі смт Печеніги відбулись районні розваги для дорослих та дітей. До цього дійства Масляної, долучилися працівники Печенізького центру дитячої та юнацької творчості.

   Масляна – одне із найдавніших свят, що сягає корінням у глибину сторіч, і символізує проводи зими та веселу зустріч із весною. Традиційні обряди свята Масляної переходять з покоління в покоління .

   Це свято прийнято зустрічати з піснями і танцями, конкурсами і різноманітними народними гуляннями. Не відстають від народних традицій і мешканці Печенізького краю, які зустрічали Масляну у п'ятницю на площі в селищі Печеніги дружною печенізькою родиною.

   Захід відбувся за підтримки голови Печенізької районної ради Лариси Ярової, першого заступника голови Печенізької районної державної адміністрації Михайла Никитченка, Печенізького селищного голови Юрія Мариненка.

     Цього дня чого тільки не було на святі: аматори й пісні співали, і танцювали, і гуморесками смішили. Не обійшлося без символічних проводів зими та зустрічі весни.

   Свято було таким цікавим, що навіть дітлахи не вередували, а залюбки веселилися, спускаючись зі снігової гірки та граючи й танцюючи. Вони з радістю активно брали участь у веселих конкурсах та естафетах організованих та проведених працівниками Печенізького ЦДЮТ. 

 

Переглядів: 427 | Додав: pech_cdut | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar