Головна » 2019 » Жовтень » 11 » Створено центр молодіжної активності
10:42
Створено центр молодіжної активності

   7 жовтня 2019 року голова Печенізької районної ради Лариса Володимирівна Ярова відкрила на базі Печенізького центру дитячої та юнацької творчості Печенізької районної ради Харківської області черговий міні-проект, реалізований в рамках обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє».

     Реалізація проекту «NUB«SKY» - простір нових можливостей» дозволить створити центр молодіжної активності, сприятиме розкриттю дитячих талантів, дасть дітям можливість створювати картинки у різних просторових вимірах, створювати презентації, відеопрезентації, брати участь в онлайн-конференціях, дасть можливість спілкуватися з однолітками з інших регіонів країни і з молоддю країн світу, можливість здійснювати онлайн-екскурсії, подорожі по світу, дасть можливість допитливим підліткам отримувати знання в сфері ІТ- технологій.

     Метою міні-проекту є створення на базі Печенізького центру дитячої та юнацької творчості комфортного, ексклюзивного центру молодіжної активності, забезпечення закладу сучасним комп’ютерним обладнанням з новими технологіями, що, в свою чергу, сприятиме вихованню соціально-активної, творчої особистості, яка відіграватиме значну роль в подальшому розвитку громадськості.

      Печенізький центр дитячої та юнацької творчості отримав оновлені приміщення 2 кабінетів з новим сучасним комп’ютерним обладнанням та створений новий центр молодіжної активності. Для отримання цього результату було проведено електромонтажні роботи, закуплено будівельні матеріали, пошпакльовано та обклеєно шпалерами стіни, модернізовано освітлення, демонтовано старі та встановлено нові двері, пофарбовано та пошпакльовано стелі кабінетів, демонтовано стару підлогу і замінено новим покровом підстильного шару підлоги, улаштовано покриття з лінолеуму, встановлено плінтуса; закуплене та установлено сучасне комп’ютерне обладнання (ноутбук, принтер, дошка настінна інтерактивна сенсорна, проектор, монітор).

     Кошторис витрат на реалізацію міні-проекту «HUB«SKY» - простір нових можливостей» становить 287 783 гривні, в тому числі кошти:

Харківської обласної ради -  50% - 143 892 гривні;

Печенізької районної ради - 45% -   129 502 гривні;

Батьківської ради Печенізького ЦДЮТ - 5%   –14 389 гривень.

       На відкритті міні –проекту були присутні батьки – члени ініціативної групи: Сорока Світлана Іванівна, Бочаров Олександр Володимирович, Байбак Олена Олександрівна, Криворучко Валерій Анатолійович, які щиро раділи відкриттю естетично оздоблених і сучасно обладнаних кабінетів і тепло дякували голові Печенізької районної ради за сприяння та втілення в життя міні-проекту. А керівники гуртків «Образотворче мистецтво» Должикова А.В. та «Мудрі шахи» Куц В.М. показали майстер-класи і ознайомили всіх присутніх з можливостями нових комп’ютерних технологій в розрізі направленості їхніх гуртків. Діти презентували голові районної ради іграшку, яку вони створили, використовуючи можливості нового комп’ютерного обладнання.

      Лариса Володимирівна привітала батьків, працівників центру дитячої та юнацької творчості та їхніх вихованців з відкриттям міні-проекту і наголосила на тому, що для Печенізького району створення центру молодіжної активності є новим поштовхом до створення інноваційної моделі співпраці позашкільного закладу з дитячими садочками, школами та батьками, для зростання інформаційної культури підростаючого покоління.

     На базі Печенізького центру дитячої і юнацької творчості в цей день відбувся районний етап фестивалю ораторського мистецтва на тему: « Людина завжди повинна пам’ятати, звідки вона пішла в життя!»(Олександр Довженко).

Голова журі:

Зеленська О.В. - завідувач районного методичного кабінету.

Члени журі:

Гриценко О.В. - вчитель української мови та літератури КЗ "Печенізький ліцей ім. Г. Семирадського";

Чугай К.М. - вчитель української мови та літератури Артемівського НВК;

Кравченко Т.В. - вчитель зарубіжної літератури КЗ "Мартівський ліцей".

     Діти показали високий рівень ораторського мистецтва.

    Журі районного етапу фестивалю визначило переможцем Козакова Юрія, учня 10 красу КЗ "Печенізький ліцей ім. Г. Семирадського".

Переглядів: 354 | Додав: pech_cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar